Zatanova - Maalaboratorio ulkona

Se olisi sitten Zatanovan Maalaboratorio ulkona. Editoinnissa haasteena oli tuon animaatiomateriaalin yhdistäminen itse videoon. Pohdin sitä käsikirjoitusvaiheessa kovastikin lähinnä siitä näkökulmasta, että tuleeko siitä sellainen fiilis, että nyt on väkisin laitettu jotain avaruusjuttua sekaan. 

Se on tietysti jokaisen oma mielipideasia, miten tuo homma loppujen lopuksi onnistui, mutta itse yritin yhdistää materiaaleja toisiinsa sillä ajatuksella, että mitään kovin selkeää ei laiteta. Ei tehdä maapalloa eikä selkeitä paikkoja vaan käytetään pelkkiä vektoreita, joista jokainen voi luoda mielikuvansa tapahtumien kulusta.

 

 

 

Zatanova - Maalaboratorio - 1. signaali

Maalaboratorio -biisin musavideosta on nyt saatu ensimmäinen signaali ulos.

Tää Zatanovan matsku on niin sekavaa, että tätä editoi ja suunnittelee suurella ja sekavalla ilolla. Me käytiin Aholan Antin, Antennin ja muutaman muun kanssa kuvailemassa matskua Kotkassa jossain hylätyssä ja, kuten jossain vaiheessa huomasimme, myös aspestin täyteisessä siilossa. Ei sisäosissa sentään aspestia ollut, sortuneissa ulkorakennuksen raunioissa sitä vastoin oli. Olimme loppupäivän hengittämättä. Zatanova ja Antennihan nyt eivät hengitä ylipäänsäkään, joten he eivät ainakaan altistuneet.

Elämälle, kohtalolle, Jumalalle - Shaka

Nyt pulpahti viimein ulos toinen Shakan musavideo hänen kohta ilmestyvältä Ydin -EP-levyltään. Mä oon kuunnellut biisin ehkä tuhannen kertaa ja diggaan siitä aivan älyttömästä. 

Mä en itseasiassa ole osallistunut tämän biisin kuvaamiseen millään tavalla. Saara Karppinen kuvasi tämän videon ohjaaja Riikka Kamparan tarkkailun alla. Riikka toimitti sitten materiaalit mulle ja lähdettiin yhdessä rakentamaan käsikirjoituksen pohjalta kokonaisuutta.

 

 

 

Suurimmat haasteet tuli ekassa säkeistössä olevissa hajoavissa laseissa. Haluttiin saada ne selkeästi esille, mutta siten, että ne istuu kuitenkin kuvaan. 

 

 

Toinen kovasti pohdintaa herättänyt kohta oli tuo Shakan räppäys green screeniä vasten. Haluttiin tehdä aiheeseen liittyvä avaruushenkinen tausta ja laittaa sinne tähtiä taustalle. Me otettiin tarkoituksella käyttöön tuollaista autenttista melko epämääräistä tähtimateriaalia. Se jotenkin sopi tunnelmaa eikä nosta tähtiä liikaa esille. 

 

 

Meillä oli käytössä kaksi kovan luokan näyttelijää, Sanna Liski ja Anssi Hyvänen, jotka vetivät roolinsa niin hyvin, että syntyi lähinnä valinnan vaikeus siitä, mitä materiaalia käytetään.

 

 

Kokonaisuutena tää oli jälleen aivan pirun hauska projekti todella mukavan jengin kanssa! 

Kiitokset Shakalla, Riikalle, Saaralle, Sannalle ja Anssille!

Oulun musiikkivideofestivaalit - Kilpailuvideo lähetetty

Kesä on täällä taas ja Suomen suurimman musiikkivideokilpailun ilmoittautumisaika on viittä vailla ohi, ja kilpailuvideo lähetettynä. Jokavuotinen Oulun musiikkivideofestivaalit järjestetään jo 23. kerran (www.omvf.net). Omaa työtäni on nähtävissä siellä toista kertaa. Viime vuonna osallistuimme Shakan Houkutuksille altis -kappaleella kilpailuun ja meidät valittiin iloksemme kilpasarjaan. Vaikka lopullinen palkinto jäi saamatta, jäi hommasta todella hyvä fiilis. Voittajan video oli myös mitä erinomaisin https://www.youtube.com/watch?v=uELddEbaaUk

Tänä vuonna lähdimme kisaan jälleen Shakan biisillä. Vielä julkaisematon, Shaka: Elämälle, kohtalolle, Jumalalle -biisi, on mielestäni todella hyvä. Mä olen fiilistellyt sitä nyt ehkä sen satakertaa editoidessani, enkä vieläkään ole kyllästynyt!

Ai että tätä oli mukava editoida. Pystyi tekemään isoja luovia ratkaisuja. 

Ai että tätä oli mukava editoida. Pystyi tekemään isoja luovia ratkaisuja. 

Muuten, itse olen tehnyt biisiin editit ja värikäsittelyt, Kuvaajana toimi Saara Karppinen ja ohjauksen ja käsikirjoituksen on huolehtinyt kasaan viimekertaisen mukaisesti Riikka Kampara.

Kuvissa esiintyvä Sanna Liski teki maailman luokan työtä näyttelemisen saralla!!

Kuvissa esiintyvä Sanna Liski teki maailman luokan työtä näyttelemisen saralla!!

Niin siistejä otoksia kuvaaja Saara Karppiselta!!

Niin siistejä otoksia kuvaaja Saara Karppiselta!!

Loppuun vielä toistona. Ai että, mä tykkäsin itse tuon biisin editoimisesta!!

Jontti & Shaka -fanit ja Shaka -fanit odottavat uutta matskua varmasti jo vesi kielellä. Tätä joutuu vielä vähän odottamaan valitettavasti, mutta kyllä se sieltä tulee!

Saappaat

Lähdimme Valokuvaaja Antti Sihlmanin (@sihlmania) kanssa jokunen aika sitten tekemään pientä koevedosta koskien saappaita joilla pärjää kylmemmällä säällä. Halusimme tuoda esille keväistä Suomea ja Salpausselän jylhiä maisemia. 

Saimme hyvää testimatskua koskien tulevia projektejamme eikä tilannetta huonontanut se, että kuvattavana oli yksi Suomen tyylikkimmistä malleista, @jipukka Utriainen.

Tässä vielä muutama Antti Sihlmanin ottama kuva päivältä. 

 

image.jpg
image.jpg
image.jpg

Zatanova on ulkona

Zatanovan Ne -albumin eka musavideo saatiin julkaistua 1.1.2016. Siisti fiilis. Laitetaan tuohon videon alle muutama psykedeelinen kuva vielä höysteeksi. Vetäkää foliot päähänne!
 

Zatanovan 4. signaali. Maa murenee. Sinkkulohkaisu Zatanovan 6.1.2016 julkaistavalta albumilta Ne. Ohjaus: Markus Suntila Käsikirjoitus: Markus Suntila & Sasu Viitanen Kuvaus: Antti Ahola Editointi ja värimäärittely: Markus Suntila Kuvausassistentti: Teemu Kujamäki, Juho Viitanen, Antenni Musiikkituotanto: Zatanova & Ceemon Teosnumero: 31096272

Suomessa ei koskaan voi ennakoida säätä. Musavideon kuvauksissa saimme kokea sen. Taivaanrannasta lähestyvät pilvet lipuivat uhkaavan kovaa vauhtia kohti meitä ja kahden tunnin päästä kuvausta aloittamisesta sade oli jo liian kova, jotta pystyisimme jatkamaan. 

Tarkka suunnitelma ja käsikirjoitus pelastivat meidät tässä tapauksessa. 

 

Tämä video oli muuten mulle henkilökohtaisesti niin ensimmäinen ohjaustyö kuin myös ensimmäinen käsikirjoitus. Käsikirjoitus toki tehtiin Zatanovan kanssa yhteistyössä. Vaikka tähän liitetyt kuvat on mun omia otoksia, itse videon kuvasi Antti Ahola, samoin kuin osan mediassa julkaistuista kuvista. Hänen nopeutensa kiirellisessä kuvaustilanteessa oli huikaiseva. Samoin visuaalinen silmänsä, kun sadepilvien lähestyessä piti vauhdissa tehdä suuriakin muutoksia. 

Pienenä lisähöysteenä vielä alla oleva vanha pätkä!

Zatanova ja Antenni perustivat aikoinaan Katko -nimisen duon. Aikomuksenaan kertoa, mitä täällä todella tapahtuu. Kannattaa tutustua näihin Katkon vanhoihin matskuihin myös. Ne on aivan älyttömän hyviä.

Muistakaa, älkää vieko roskiin mitään mikä voisi kiinnostaa ketään!

Behind the scenes - Shaka - Houkutuksille altis

Houkutuksille altis -musavideota kuvattiin vaihtelevissa olosuhteissa. Oltiin kerrostalon kattotiloissa kuvaamassa melko ahtaassa paikassa. Seinässä oli muutama tuuletusreikä. Talvella, jolloin teimme osan kuvauksista, oli aivan jäätävän kylmä. Kesällä, jolloin teimme toisen osan, oli vastaavasti aivan uskomattoman kuuma. Lamput lämmittivät tilaa entisestään ja piti olla kokoajan vähän varuillaan, ettei aiheuteta mitään palohälytystä.

Toisinaan Shakan naamalta piti pyyhkiä hikikarpaloita ja toisinaan hänelle piti pukea tauoilla toppatakki päälle.

Musavideo oli muutenkin pitkä prosessi. Riikka Kampara toimi ohjaajan videossa ja hän oli ideoinut videoon stop motion - korkit. Korkkien ja kuvan yhteensovittaminen ei loppujen lopuksi tuottanut suurempaa ongelmaa, mutta stop motion -pätkien kuvaaminen on niin hidastempoista toimintaa, että jouduimme viettämään varastossa lukuisia päiviä. 

 

Valomiehenä toiminut Antti @sihlmania Sihlman laittoi paikan sellaiseen kuntoon, että pystyimme uusina kuvauspäivinä jatkamaan siitä mihin olimme edellisellä kerralla päässeet. Siirsimme valot tarkkaan ennalta sovittuihin paikkoihin uudelleen ja uudelleen kuvausten edetessä.

Joitakin kohtauksia emme lopulliseen vedokseen laittaneet. Yhdessä stop motion -kokonaisuudessa Shakan suusta tuli korkkeja. Idea oli hyvä, mutta emme valinneet kokonaisuutta lopulliseen videoon. Ensinnäkin otoksesta ei mielestämme tullut riittävän laadukas, toiseksi korkkien ilmestyminen suusta olisi kuvastanut jo korkkien päässeen päähenkilön sisuksiin. Näinhän ei kuitenkaan käynyt ennen kuin mahdollisesti vasta lopussa.

Käytimme kuvauksissa kahta Canonin 60d -kameraa. Valot olivat aidosti kuumenevat työmaalamput.

Käytimme kuvauksissa kahta Canonin 60d -kameraa. Valot olivat aidosti kuumenevat työmaalamput.

Shaka poseeraa.

Shaka poseeraa.

Houkutuksille altis - Shaka

Tähän videoon saatiin täydellisesti fiilis kohdalleen. Alta löytyy video sekä muutama kuvakaappaus.

Ohjaus ja käsikirjoitus: Riikka Kampara
Kuvaus, editointi ja värimäärittely: Markus Suntila IG: @suntila
Valaisu: Antti Sihlman IG: @sihlmania

Biitti: Shaka & DJ Mäksteri
Basso, piano & perkussiot: Kassu Kapanen
Räpit: Shaka
Äänitys & miksaus: Shaka @ 3rd Rail Studio
Masterointi: Jaakko Viitalähde @ Virtalähde Mastering

Korkit havaitsevat päähenkilön ja syövät hänen ateriansa.

Korkit havaitsevat päähenkilön ja syövät hänen ateriansa.

Korkit ovat ottamassa vallan päähenkilöstä.

Korkit ovat ottamassa vallan päähenkilöstä.

Korkit ottavat vallan päähenkilöstä.

Korkit ottavat vallan päähenkilöstä.