Behind the scenes - Shaka - Houkutuksille altis

Houkutuksille altis -musavideota kuvattiin vaihtelevissa olosuhteissa. Oltiin kerrostalon kattotiloissa kuvaamassa melko ahtaassa paikassa. Seinässä oli muutama tuuletusreikä. Talvella, jolloin teimme osan kuvauksista, oli aivan jäätävän kylmä. Kesällä, jolloin teimme toisen osan, oli vastaavasti aivan uskomattoman kuuma. Lamput lämmittivät tilaa entisestään ja piti olla kokoajan vähän varuillaan, ettei aiheuteta mitään palohälytystä.

Toisinaan Shakan naamalta piti pyyhkiä hikikarpaloita ja toisinaan hänelle piti pukea tauoilla toppatakki päälle.

Musavideo oli muutenkin pitkä prosessi. Riikka Kampara toimi ohjaajan videossa ja hän oli ideoinut videoon stop motion - korkit. Korkkien ja kuvan yhteensovittaminen ei loppujen lopuksi tuottanut suurempaa ongelmaa, mutta stop motion -pätkien kuvaaminen on niin hidastempoista toimintaa, että jouduimme viettämään varastossa lukuisia päiviä. 

 

Valomiehenä toiminut Antti @sihlmania Sihlman laittoi paikan sellaiseen kuntoon, että pystyimme uusina kuvauspäivinä jatkamaan siitä mihin olimme edellisellä kerralla päässeet. Siirsimme valot tarkkaan ennalta sovittuihin paikkoihin uudelleen ja uudelleen kuvausten edetessä.

Joitakin kohtauksia emme lopulliseen vedokseen laittaneet. Yhdessä stop motion -kokonaisuudessa Shakan suusta tuli korkkeja. Idea oli hyvä, mutta emme valinneet kokonaisuutta lopulliseen videoon. Ensinnäkin otoksesta ei mielestämme tullut riittävän laadukas, toiseksi korkkien ilmestyminen suusta olisi kuvastanut jo korkkien päässeen päähenkilön sisuksiin. Näinhän ei kuitenkaan käynyt ennen kuin mahdollisesti vasta lopussa.

Käytimme kuvauksissa kahta Canonin 60d -kameraa. Valot olivat aidosti kuumenevat työmaalamput.

Käytimme kuvauksissa kahta Canonin 60d -kameraa. Valot olivat aidosti kuumenevat työmaalamput.

Shaka poseeraa.

Shaka poseeraa.